logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Cum sa captezi atentia pe internet

Biz Factory - Agentie de Publicitate > All  > Cum sa captezi atentia pe internet
m

Cum sa captezi atentia pe internet

Internetul este plin de articole si este din ce in ce mai greu sa reusesti sa ii captezi atentia cuiva. Si este si mai greu sa ii mentii atentia.

 

Doar o secunda

In era digitala fiecare isi selecteaza informatia. Ramanem o secunda pe un titlu, iar daca acesta nu a reusit sa ne impresioneze, trecem la urmatorul. Pe un website, daca din prima secunda nu am vazut ceva pe placul nostru, il abandonam pur si simplu.

 

Elemente estentiale pentru website

A crea un website nu mai este doar despre cum reusesti sa faci site-ul sa functioneze, ci este mult mai mult de atat. Iata cateva elemente esentiale in crearea unui site web: – Site-ul trebuie sa fie cat mai prietenos
– Informatia trebuie sa fie cat mai usor de gasit
– Trebuie „sa ne spuna” din prima secunda despre ce este
– Grafica trebuie sa fie cat mai atractiva si aici nu ne referim doar la ceva „wow”, ci si la cat de frumos sunt asezate elementele in pagina.
– Sa fie cat mai simplu si cat mai concis astfel incat sa facem utilizatorul sa indeplineasca obiectivul propus de noi.
– Sa ii oferim utilizatorului doar informatia de care are nevoie si sa ii cerem doar informatiile strict necesare. De exemplu in formulare. Conform GDPR acum nici nu mai ai voie sa ii ceri mai multe date decat ai nevoie pentru a finaliza o comanda spre exemplu.

 

Timpul este pretios

Suntem tot timpul pe fuga si nu avem timp de pierdut. Asa ca daca vrem sa comunicam ceva trebuie sa o facem cat mai usor de citit si de inteles, astfel incat utilizatorul sa nu se considere pacalit.

Raportandu-ne la era digitala, observam ca avem din ce in ce mai putina rabdare sa citim o carte pana la final.

 

Carti abandonate

Vi s-a intamplat si voua sa va apucati de mai multe carti si sa nu le duceti la bun sfarsit? Asta pentru ca s-a creat un obicei care greu mai poate fi evitat. Am inceput sa ne plictisim repede, iar daca nu ne este captata atentia, renuntam usor.

 

Titluri

Incearca sa fii cat mai clar si la subiect, fa un rezumat in titlurile pe care le pui inaintea fiecarui mesaj pe care doresti sa il dezvolti si ajuta-i astfel pe utilizatori sa parcurga mai usor textul pe care il scrii.


Gandeste-te la publicul tau si incearca sa vezi ce ii place sau chiar ce ii displace. Incearca sa te gandesti la aceste aspecte atunci cand iti creezi site-ul sau cand scrii un articol si vei vedea rezultatele.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website